vakantie
vakantie

Met Wandelen Terschelling ontdek je nieuwe natuurgebieden 

In Nederland is er zoveel mooie natuur te zien, en nog te ontdekken. Zo zijn er bossen, open vlaktes, heides, duinen, zee en strand. En waarschijnlijk is er nog veel meer. Er is zoveel mooie natuur in Nederland dat je er niet voor naar het buitenland hoeft te gaan. Maar het is goed voor te stellen dat je de Soesterduinen of het strand bij Scheveningen al zo vaak hebt gezien dat je toe bent aan iets nieuws. Maar heb je er wel eens over nagedacht dat er ook zoveel meer te zien is op de Waddeneilanden die net boven nederland liggen? Zo kun je bijvoorbeeld heerlijk Wandelen Terschelling. Met verschillende mooie natuur gebieden kun je daar heel veel wandelingen maken. Ook heb je daar zee, bos en duinen. Zo is er voor iedere wandelaar de juiste route die bij hem of haar past! 

Verschillende wandelroutes op Terschelling 

Op Terschelling zijn er zoveel mooie wandelroutes, met elk een eigen doel. Zo zijn er routes waar je bijvoorbeeld iets kunt zien en leren over de Tweede Wereldoorlog. Maar ook zijn er routes die iets te maken hebben met Korea. Zo kun je naast het Wandelen Terschelling ook nog eens nieuwe kennis op doen! In de zomer zijn er mooie zomerwandelingen die je kunt bewandelen op Terschelling, maar wanneer het winter wordt zijn er ook weer heel veel winterwandelingen. Je kunt wandelen door natuurgebieden, door de duinen en door mooie bossen. Per seizoen zijn er weer verschillende wandelingen die meer in trek zijn. Laat je daarom goed informeren zodat jij alles uit jouw bezoek aan Terschelling haalt! Terschelling heeft het eigenlijk allemaal! 

Bijzondere wandelroutes op Terschelling 

Op Terschelling zijn er verschillende bijzondere wandelroutes die je kunt doen. Zo is er bijvoorbeeld een wandeltocht die je kunt toen rond de kerstdagen. Maar ook is er een wandeltocht die geïnspireerd is op het light festival. Het is een route verschillende mooie creaties van lichten tegenkomt. Dit is heel mooi om te zien, vooral in het donker! Naast het Wandelen Terschelling volgens een route zijn er ook nog andere manieren om het eiland te verkennen. Heb je er bijvoorbeeld al eens aan gedacht om een wandelroute te doen, maar dan per paard? Zo ben je samen een met dier en natuur. 

Wadlopen 

Wanneer je op Terschelling bent bevind je je op een van de Waddeneilanden die net boven het vaste land van Nederland liggen. Een activiteit die je zeker niet mag vergeten als je op Terschelling bent is wadlopen. Tijdens het wadlopen maak je een wandeling over de bodem van de zee! Super gaaf. Je kunt dan lopen over de bodem van de zee omdat de zee twee keer per dag eb wordt. Dit betekent dat het water zich terug trekt waardoor de bodem van de zee te zien is. Tijdens een Wandeling Terschelling over de wadden kun je ontzettend veel nieuwe plant en diersoorten ontdekken. 

Tot rust komen na de wandeling 

Na een hele dag gewandeld te hebben is het lekker om tot rust te komen in een fijn hotel. Ook hier hoef je je geen zorgen te maken op Terschelling. Terschelling biedt namelijk genoeg heerlijke hotels waar je lekker tot rust kunt komen, waar je heerlijk kunt eten en waar er ook nog ruimte is om de dag af te sluiten met een drankje. Zo kun je aan het einde van de dag het Wandelen Terschelling nog eens goed doornemen onder het genot van een glaasje wijn. En voor wie helemaal tot rust wil komen en wil genieten van een wellness. Ook daar ben je op Terschelling aan het juiste adres. Terschelling biedt namelijk genoeg mogelijkheden waar je heerlijk kunt ontspannen en helemaal tot rust kunt komen. 

Ben je uitgewandeld? 

Ben je na een aantal dagen Wandelen Terschelling wel uitgewandeld? Maar wil je je tijd toch nog actief invullen? Dan zijn er ook nog genoeg fietsroutes die je kunt fietsen over het gehele eiland. Door een fietsroute te volgen kun je het hele eiland ontdekken. Zo kom je op plekken in dorpjes waar je eerder nooit zou komen, en zie je bezienswaardigheden die je anders misschien niet had gezien. Naar de verschillende fietsroutes die het eiland biedt zijn er nog veel meer activiteiten die je kunt doen op Terschelling. Zo zijn er ook nog verschillende musea die je zou kunnen bezoeken. Het merendeel van deze musea staan in het teken van de geschiedenis van het eiland. Ontzettend interessant en zo leer je nog eens wat!