27 Vakantiedagen
vakantie

Heerlijk vakantie eiland

Ben je op zoek naar een eiland waar je veel kunt zien en beleven kun je niet om Sicilië heen, bijvoorbeeld ruïnes uit Romeinse en Griekse tijden. Maar ook prachtige vissersdorpjes en ruwe baaien met prachtige stranden, eigenlijk kom je ogen en oren te kort om alle Sicilië tips te gaan bezoeken. De prachtige heuvellandschappen doen je versteld staan van de prachtige boerderijen met olijfbomen, trek door het hele eiland en ontdek de prachtigste plekken.

italie-sicilie-cefalu-823x549

Authentiek stadje

Een van de mooiste authentieke stadjes van het eiland is Cefalu, prachtige oude huizen die aan de zee liggen zijn erg leuk om te zien. Leuke pleintjes en nauwe straatjes kenmerken het stadje, gezellige terrasjes en knusse restaurants waar je heerlijk kunt eten. Een rots in de vorm van een hoed domineert het dorp, je kunt de rots beklimmen om een perfect uitzicht te hebben over het dorp. Dit is een van de Sicilie tips die je zeker moet doen, ook het middeleeuwse badhuis is de moeite om een bezoekje te brengen.

Gezellig drukke Palermo

Palermo is de gezellig drukke hoofdstad van Sicilië, de havenstad heeft een rijk verleden met veel bezienswaardigheden. De stad is ook een van de Sicilie tips die je niet over mag slaan, het grootste theater van Italië staat in deze stad. De openluchtmarkten zijn ook zeer herkenbaar, gezellig en leuk om daar overheen te lopen en rond te kijken. De wijkjes in het dorp zijn erg druk, maar leuk om daar doorheen te lopen en de cultuur op te snuiven.