Ik-vertrek
Emigreren

Welke TV series over emigreren zijn er?

TV series over emigreren zijn altijd aantrekkelijk. Het is heel inspirerend om te kijken naar mensen die besluiten om hun droom in het buitenland na te jagen en naar het buitenland te reizen. Veel mensen delen deze droom, maar zetten de stap niet. Het is daarom juist ook zo aantrekkelijk om er dan naar te kijken. Dus is het ook niet vreemd dat er meerdere programma’s op televisie zijn die om dit onderwerp draaien. Het is leuk om eens te kijken om welke programma’s het allemaal gaat.

buitenland te reizen

Ik Vertrek

De bekendste TV serie over emigreren is ongetwijfeld Ik vertrek. Dit programma is al sinds 2004 op televisie en draait om Nederlandse gezinnen die naar het buitenland vertrekken. Vaak doen zij dit omdat zij een droom hebben, bijvoorbeeld om een hotel of camping te beginnen. Of ze willen een restaurant starten. Er zijn door de jaren ook enkele spin-offs van dit programma uitgezonden, zoals een speciale reeks rondom het tienjarig bestaan van de show. Het programma bestaat nog altijd en er zijn nog altijd nieuwe gezinnen te volgen.

Wij emigreren

Op de commerciële omroep SBS6 was enige tijd een programma te zien dat eigenlijk om hetzelfde onderwerp als Ik Vertrek draaide. Het programma heette Wij Emigreren en ging dus ook over gezinnen die uit Nederland vertrokken en naar het buitenland gingen emigreren om daar een geheel nieuw leven op te bouwen. Het programma bleef maar kort bestaan, mede ook omdat SBS6 er later een ander vergelijkbaar programma voor in de plaats kon maken. Dit programma wordt hierna besproken.

Het roer om

Het programma dat SBS6 tegenwoordig uitzendt het Het roer om. Dit is een Nederlandse bewerking van het Britse programma No Going Back. Ook dit is een programma dat draait om mensen die hun oude leven achter zich laten en emigreren om een nieuw leven te beginnen. Dit programma werd eerst enkele jaren door een andere commerciële omroep uitgezonden, namelijk RTL4. Tegenwoordig is het op SBS6 te zien. De redenen om te emigreren zijn vaak wel net iets anders, zo worden bijvoorbeeld ook boeren die elders beginnen gevolgd. Naast veel andere soorten mensen.